Koulutukset työyhteisöille
Suunnittelemme ja toteutamme räätälöityjä koulutusprosesseja, jotka vastaavat työyhteisön tunnistettuihin tarpeisiin sekä asetettuihin tavoitteisiin.
Notkeat ja yksilölliset koulutusprosessit
Työyhteisön tarpeisiin räätälöitävät koulutusprosessit kasvattavat muistityön erikoisosaamista yhteisön tarvitsemasta näkökulmasta. Koulutusten yleisenä tavoitteena on hoidon laadun parantaminen, työyhteisönä kehittyminen ja työhyvinvoinnin lisääminen.
Rakennamme koulutuskokonaisuudet valittujen teemojen ympärille moniammatillisen asiantuntijatiimimme osaamista hyödyntäen. Koulutusprosessissamme yhdistyvät muistialan uusin tutkimustieto, hoitotyön ihmiskeskeinen toimintamalli sekä vuorovaikutteiset ja yhteistä kehittämistä tukevat menetelmät. Yhdistämme vahvasti ja vaikuttavasti tutkimustiedon käytännön muistityöhön.
Koulutuksemme asettuvat notkeasti ja vaikuttavasti osaksi muistityön arkea. Koulutusprosessimme ammentavat käytännön työstä ja rakentuvat valituista elementeistä, kuten työpajoista, tehtävistä, luennoista, verkkokursseista, koulutusohjelmista tai itseopiskelusta. Voit valita juuri sinun työyhteisöllesi sopivan koulutuspolun.
Käyttäytymisen muuttuminen muistisairauksissa on yksi kysytyimmistä koulutusteemoistamme. Sen ja muut keskeiset teemamme löydät täältä.
1 TARPEET
2 TEEMAT
3 MENETELMÄT
4 TAVOITTTEET
Työyhteisölle rakennettu verkkokurssi
Tuloksellinen ja oivalluttava oppimisprosessi ei välttämättä edellytä fyysistä läsnäoloa. Vuorovaikutteinen koulutuspolku voidaan toteuttaa myös kokonaan verkon oppimisalustalle.
Hyödynnämme koulutuksissamme monipuolisesti digitaalisia opetus- ja oppimismenetelmiä. Käytössämme on käyttäjäystävällinen sosiaalisen oppimisen alusta, jonka avulla toteutamme vuorovaikutteisia ja syvällisiä koulutuspäiviä. Oppimisalusta tukee sekä itsenäistä että vertaisoppimista.
Laaja-alaiset kehittämishankkeet
Toteutamme myös pidempiä tavoitteellisia ja laaja-alaisia kehittämishankkeita. Hankkeet suuntautuvat tyypillisesti tehostettuun palveluasumiseen, jossa neljällä viidestä ikäihmisestä on etenevä muistisairaus.
Pitkäjänteisellä kehittämistyöllä varmistetaan asukkaiden elämänlaatua tukevien menetelmien siirtyminen käytäntöön ja edistetään henkilökunnan hyvinvointia. Avoimen dialogin kautta löytyy näkökulmia haasteisiin ja ristiriitatilanteisiin.
Tieto ja laadukas vuorovaikutus antavat ratkaisuja muistisairaan ihmisen muuttuneen käyttäytymisen kohtaamiseen sekä haasteellisiin hoitotilanteisiin. Kehittämisprosessissa opitaan myös läsnäolon ja myötätunnon taitoja, jotka tutkitusti parantavat työyhteisön hyvinvointia.
Haluatko tietää enemmän?
Jos etsit työyhteisöllesi soveltuvaa koulutusta tai haluat vaihtaa ajatuksia, keskustelemme mielellämme kanssasi. Jos ammattilaisena etsit itsellesi oikeaa koulutuspolkua, meiltä löydät oivalluttavia vaihtoehtoja. Lisätietoa antaa Ulla Eloniemi-Sulkava, ulla.eloniemi-sulkava@amia.fi ja p. 050 518 0907. Voit myös ottaa meihin yhteyttä alla olevasta linkistä.