Näin syntyi
Amia Muistikeskus

Amia Muistikeskuksen tarina on oikeastaan Ulla Eloniemen ja Raimo Sulkavan elämäntyön kuvaus.  Ullan lähtökohta on Kanadassa 1980-luvulla muistisairaiden parissa sairaanhoitajana hankittu hyvän hoidon ideologia.  Väitöskirjassaan 2002 hän loi kotona asuvien muistisairaiden ihmisten tukemisen mallin.  Avainhenkilö on muistikoordinaattori. Raimo väitteli Alzheimerin taudista 1983 osoittaen, että nuorena alkanut tauti on aivomuutoksiltaan samanlainen kuin vanhuuden Alzheimerin tauti.  Siten myös iäkkäitä ihmisiä kannattaa hoitaa Alzheimer-lääkkeillä.

Amia Muistikeskuksen avulla Ulla ja Raimo antavat tietonsa, kokemuksensa ja ennen kaikkea asenteensa niiden käyttöön, jotka haluavat huolehtia muistisairaista ihmisistä parhaalla mahdollisella tiedolla ja taidolla.

Muistityö ja tutkimus yhdisti myöhemmin Ullan ja Raimon yksityiselämässäkin.

Amialife oy perustettiin vuonna 2009. Yrityksen toiminta on kehittynyt nykyiselleen viimeisten neljän vuoden aikana, kun Muistikeskus perustettiin Topeliuksenkatu 17:ään. Muistiklinikalla diagnosoimme muistisairauksia, hoidamme niitä ja otamme ihmisistä kokonaisvastuun.  Tukena on fysioterapeuttimme, psykoterapeuttimme, muistikoordinaattorimme ja lakimiehemme. Amia Akatemia vastaa terveys- ja sosiaalialalla työskentelevien koulutuksesta.  Haluamme auttaa oikean tiedon leviämistä sekä julkiselle että yksityiselle sektorille.

Kohtaamme muistisairaan ihmisenä.  Päämäärämme on, että tarkalla diagnostiikalla ja parhaalla mahdollisella hoidolla ja tukemisella minimoimme muistisairauden vaikutukset. Myös muistisairaan läheisten auttaminen on tärkeä osa työtämme.  Elämä jatkuu elämisen arvoisena.