Fysioterapia toimintakyvyn turvana
Amia fysioterapia

Fysioterapia toimintakyvyn turvana

Fysioterapian tehtävänä on tukea muistisairaan ihmisen toimintakykyä sekä kehon ja mielen hyvinvointia niin ennalta, arjessa kuin muutoksissa koko sairauden kaaren ajan. Liikkumisesta on tärkeä huolehtia myös ikääntyessä.

Fysioterapian ja liikkumisen monta hyötyä

Fysioterapiamme tavoitteena on toimintakyvyn turvaaminen, jotta muistisairaan ihmisen ja läheisen arki voi säilyä mielekkäänä pitkään ja elämänlaatu mahdollisimman hyvänä. Fysioterapia suunnitellaan aina ihmisen tarpeita ja toiveita vastaavaksi. Suosittelemme fysioterapeutin kartoitusta muistisairauden diagnoosin jälkeen.

Fysioterapeuttimme tukee muistisairasta ihmistä sairauden kaikissa vaiheissa. Yhteistyö alkaa toimintakyvyn kartoituksella sekä jatkuu ennaltaehkäisevänä ja arjen toimintakykyä turvaavana tarpeen ja tilanteen mukaan. Muutoksissa fysioterapia auttaa toimintakyvyn palautumisessa.

Muistityöhön erikoistunut fysioterapeutti kohtaa muistisairaan ihmisen kokonaisvaltaisesti ja rakentaa vastavuoroista yhteistyötä. Fyysisen toimintakyvyn lisäksi yhteistyö tukee muistisairaan ihmisen kokemusta omasta itsestään sekä parhaimmillaan lisää omanarvontuntoa ja mielekästä itsenäisyyttä.

Kartoitus & neuvonta

Ennaltaehkäisy

Toimintakyky arjessa

Intensiivinen fysioterapia

Kartoitus & neuvonta

Fysioterapeutti kartoittaa toiminta- ja liikkumiskykyä sekä ohjaa liikkumiseen jo ennen kuin toimintakyvyssä ilmenee muutoksia. Suosittelemme kartoitusta erityisesti muistisairauden diagnoosin jälkeen. Fysioterapeutti auttaa kotiympäristön muokkaamisessa toimivaksi ja arvioi apuvälinetarpeen. Fysioterapeutit ohjaavat lisäksi omaisia ja hoitohenkilökuntaa muistisairaan ihmisen liikkumisen tukemisessa ja avustamisessa.

Ennaltaehkäisy

Fysioterapialla ja liikunnalla voidaan hidastaa ikääntymisen vaikutuksia ja ylläpitää toimintakykyä. Omassa kotiympäristössä tapahtuvan fysioterapian avulla pyritään tukemaan ihmisen yksilöllisiä tavoitteita ja voimavaroja. Fysioterapian avulla voidaan hidastaa muistisairauden aiheuttamien aivomuutosten heijastumista kehoon. Toiminta- ja liikkumiskyvystä kannattaa huolehtia ennaltaehkäisevästi.

Toimintakyky arjessa

Ihmisen elämänlaadun kannalta keskeistä on kyky tehdä itselle merkityksellisiä asioita. Fysioterapialla tuetaan toimintakykyä juuri yksilöllisiin tarpeisiin ja toiveisiin pohjautuen. Suunnitelmallisessa fysioterapiassa hoitojakso perustuu kartoitukseen ja päättyy vaikutusten arviointiin suhteessa yksilöllisiin tavoitteisiin. Fysioterapian tavoitteena on elämänlaadun ja mielen hyvinvoinnin tukeminen.

Intensiivinen fysioterapia muutoksissa

Äkillisissä muutoksissa, kuten kaatumisen tai vuodelepojakson yhteydessä, intensiivinen fysioterapia auttaa toimintakyvyn palautumista. Fysioterapialla voidaan vaikuttaa myös kipuun, joka voi osaltaan vähentää halukkuutta liikkua. Fysioterapiaa on hyvä toteuttaa intensiivisemmin silloin, kun toimintakyvyn palautumista tai uusien toimintatapojen löytymistä on erityisesti tarve tukea.

Kotiin tuotetusta fysioterapiasta saa nyt kotitalousvähennystä. Voit vähentää verotuksessasi 60 % laskutettavasta työn osuudesta. Omavastuu 100 € ja enimmäismäärä 3 500 € henkilöä kohden verovuoden aikana. Katso lisää https://www.vero.fi/kotitalousvahennys.

Olemme Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen fysioterapian ja veteraanikuntoutuksen palveluntuottaja, joten voit tulla meille fysioterapiaan myös palvelusetelillä.


Näin varaat ajan Muistiklinikalle

Varaa aika Amia Muistiklinikalle sähköisen ajanvarauksen kautta tai soittamalla meille (ma-to klo 9.30-16 ja pe 9-14) numeroon 040 5947 900.